SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Sunday, 13 July 2014

FIRST GIVEAWAY: [29] ULANG TAHUN PERKAHWINAN MA DAN ABAH


Assalamualaikum

bismillahirahmanirahim.

Okay sempena Ulang tahun perkahwinan abah  dan mama Liya, Asyu pun join lah... memang menarik hadiah dia. Abah Liya ni penulis tau. bukan calang-calang penulis ni... Orang PPD mestilah hebat bahasanya.

UCAPAN 

v
v
v
v

Selamat Ulang tahun kepada Puan Rosmawati dan Encik Alias. Asyu doakan rumah tangga kalian berkekalan hingga insya-Allah ke Jannah-Nya, somoga berbahagia ke anak cucu... *hehe bila nak timang cucunye?*. Semoga dipanjangkan umur supaya dapat tengok Liya kahwin *tetiba je ^_^ gurau2* Tahniah atas ulang tahun ini. Mesti dah lama kahwinkan... anak pun dah empat orang he he he mana la tahu nak tambah lagi seorang nak beri Liya adik perempuan pula.

Asyu agak mesti Puan Rosmawati dan Encik Alias ni sweet je orangnya. Sebab anak dia pun sweet saja. haha... Dan tahniah sekali lagi. Asyu tengok LIya ni menurun bakat ayah dia. Insya-Allah tak lama lagi dapat la kita merasa memegang buku daripada Liya pula...

Okaylah... macam merapu2 saja Asyu ni. Hope Semuanya selamat dan sentiasa dilindungi dan dibawah berkat Allah S.W.T..



PASAL FAMILY ASYU


Ayah : Ayub Bin Saibu
Mak : Aminah Bt Shahbuddin.
abang : Azhar Ayub
kakak : Mardiana Ayub
saya! : Nur Syuhaidah Ayub


Okay nampak macam kecil je family asyu nikan... Tapi Asyu ada lagi adik beradik satu ayah and satu mak. ramai sebenarnya. Ada 9 orang. hehe. Mak and Ayah Asyu dah tak together *tak yah nak kesian dah lama dah dari kecik lag* Tapi Asyu still happy. Hahaha siapa tak happy dari kecik kena belai. Nak itu nak ini. Semua boleh. Tak ada yang boleh.

Rasanya Asyulah anak dan adik serta kakak yang paling bahagia dalam dunia ni. Ada ayah, abah, mak, umi, yong, yan. chik, nyah, kak ima, bang ar, kak di, nuar.. Tak masuk anak2 sedara yang lebih tua dan muda... sama umur pun ada. hehehe Cucu sulung Asyu cu Tia... banyak sebenarnya kaum kerabat Asyu ni.

Masa kecik semua orang sayang... nakal Asyu ni.. Banyak benda yang menarik, ada manis ada pahit. Kenangan dengan ayah, family belah ayah banyak *sebab tinggal dengan ayah dlu* *mood Sedew tetiba* rindunya dengan masa kecil.

Masa dah besar ni jurang tu terasa. Kekok tu dah ada. tak kiralah... dengan ayah... anak sedara. kakak abang... Kekoknya tak tahu nak kata. Salah diri sendiri merajuk tak nak balik selalu rumah ayah. Sekarang diri sendiri yang rugi. 

Nak peluk cium ayah pun dah malu. Padahal dia ayah kandung Asyu... Hahaha.. Hormon orang perempuan ni tak boleh kawal. Kalau tanya Asyu berapa tahun Ayah dan mak together... mungkin lama... mungkin sekejap... dalam 13, 14 tahun macam tu je...

So... To Liya... saya cemburu sebenarnya dengan awak. Ada ayah yang caring, mak yang lovely, abang2 dan adik yang rapat. he he he... Jaga hubungan kekeluargaan ini baik-baik. Jangan lupa mereka... mereka yang pertama yang lain kedua. Jangan jadi macam Asyu ni.. Terasa jurang tu dah terlalu besar...

haha Dah merapu lagi orang mintak sikit kita beri berjela. Harap maafkan kalau tersalah kata or tersakitkan hati... Okaylah selamat ulang tahun ma dan babah Liya.


PENGALAMAN MASA PUASA


Cara nak mengejutkan adik Asyu bangun sahur ni tak la unik or apa... hahaha.. just pada Asyu best jugak la nak kejut budak degil ni

macam yang kita tahu sahur tu perlukan. :) So.. budak ni *adik asyu* susah nak bangun pagi.

One day... Asyu kejut la dia. Dari pukul 4.30 ke pukul 5.00 siapa tak bengang. nak jirus air karang bersilat mengalahkan orang belajar silat. So Asyu pun duk la fikir... 


Asyu : Weih! dah pukul 7.30 pagi! lambat dah ni! lambat dah ni! Sekolah Nuar!

Adik Asyu apa lagi terus melompat, capai tuala terus lari pergi bilik air. ha ha ha Mak asyu terus tanya kenapa dengan kamu. Adik asyu yang blur terus duduk, makan lepas tu mandi.. KiKIKI.. Tak habis kat situ.. Asyu ni nakal...

Masa tu lampu bilik air rosak tau... Asyu pergi ambik mop... asyu letakkan mop tu kat ruang atas bilik air tu... Buat suara mengilai panggil nama dia...

Ha ha ha terus demam! nakal betul Asyu masa tu... ha ha ha kesian... akhirnya adik asyu tak g sekolah hari tu... ha ha ha Penangan Kakaknye Yang Nakal Nauzubillah... >_<

3 comments:

  1. Alhamdulillah...
    Terima kasih kerana sertai giveaway liya yang pertama. :D
    Semoga akak menang entri paling kreatif dan menarik.
    Insya-Allah... :)

    ReplyDelete

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)