SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Monday, 25 February 2013

korang khatan bile? (lelaki perempuan)

 Entah ehsan sapa la gambar ni.. Asyu coffe n pasta dari incik GOOGLE!!!
seronok la!! kenapa sunat lelaki lagi best dari perempuan???! tak Aci!!! >-<

         Macam tak logik je pertanyaan or tajuk Asyu nikan? Asyu ni kenapa nak sibuk2? hahaha Tak de la.. Asyu ada kerja kursus sejarah. Asyu pilih tajuk Berkhatan Adat Atau Tuntutan Agama? Cool x tajuk Asyu ni>.< hehehe..

       Okey berbalik kepada soalan Asyu korang Khatan bile?? Kalau lelaki memang Asyu yakin 8 tahun ke atas.. Sebab lelaki memang wajib.. ^_^ hahaha kena potong!!! Kalau perempuan... mesti masa bayi betul tak?! Tapi Asyu masa dah besar tau.. kiranya umur dah tahu takut la.. Asyu masa tu umur dalam 4,5 tahun bru kena Khatan.. Takut woo~ Tapi tak sakit pun.. lepas kena potong Asyu dah boleh melompat sana sini hahaha.. Macam siot je Asyu ni >.< tapi Asyu tak kencing sehari suntuk sebab takut berdarah.. Hehehehe (gelak mengenangkan betapa polosnya Asyu*-*''')

        Masa Asyu kena potong tu Asyu still ingat lagi.. Asyu tengah main dekat luar dgn anak2 sedara ni.. tetiba kakak asyu yang Sulung (lain mak) panggil suh masuk. Asyu pun sebagai adik mithali masuk la umah.. Dia suh ASyu baring kat atas lantai.. Asyu pun baring la.. tiba2 ada sorg opah ni dtg(bidan) dia keluarkan GUNTING!!! Asyu dah mengelupor kau!!! Hahahaha.. Kakak Asyu duk tekan badan Asyu suh baring.. tetiba dia lepas Asyu.. OH...Dah SIAP! tapi tak rasa sakit pun.. HAHAHA.. >o< Tapi tu la.. Sampai ke malam Asyu tak kencing..

      Sebenarnya.. sunat atau khatan bagi perempuan ni tak wajib.. tapi kalau kita lakukan perbuatan itu adalah perbuatan yang MULIA! o_O... So sesapa yang ISLAM tak bersunat lagi tu.. PERGI SUNAT SEKARANG!!! Hehehehe.. Gurau2 je.. Tak nak sudah.. tapi ada banyak kebaikkan tau! Tak percaya tanya pak cik GOOGLE>>_<< hahaha

       Okeylah.. cerpen ada tengah ontheway tapi x leh update lagi.. sebab ke suntukkan masam.. eh.. masa! hahaha >_<  So Klu Rajin jawab la soalan Asyu tadi tu.. KORANG KHATAN BILE??? Saja nak tahu.. PASTU KORANG YG PEREMPUAN TU KHATAN SEBAB APA? AGAMA OR TUNTUTAN AGAMA???  PeALsE JawAB!!! >,<.. SyUKRan! hahaha... k nant2 klu lapang Asyu masukkan entri baru... JAWAB TAU!!!

3 comments:

  1. Adat or agama.. Hahaha salah tulis la plak.. >.<

    ReplyDelete
  2. Ulamak Majlis Fatwa Malaysia dah menetapkan hukum WAJIB bagi pompuan berkhatan. Takdela ragu2 lagi dikalangan umat Islam Malaysia, jelas memang kena buat, perkara wajib kalau tak dibuat berdosa. Ustaz Azhar Idrus pun kata WAJIB.

    http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-pemotongan-genitalia-wanita-female-genital-mutilation

    Bersunat bagi pompuan adalah MEMBUANG KULOP KELENTIT utk kebersihan wanita dan MEMOTONG SEDIKIT HUJUNG KELENTIT bagi Merendahkan/sederhanakan nafsu wanita kerana “kelentit wanita sangat sensitive walaupun kecik dan mencecah 7 kali lebih sensitif dari zakar lelaki.." Ini telah terbukti oleh kajian sains diBarat. Walaupun telah bersunat, wanita masih mempunyai nafsu yg lebih tinggi berbanding lelaki

    http://myibrah.com/hukum-khatan-wanita-bagaimana-rasulullah

    Skrg sunat baby girl buat kat klinik, dokter2 pompuan ramai yg tak tau hukum dan tujuan pompuan bersunat, asal buat syarat aje. Itu yg buat salah tu, cuma cucuk kelentit dgn jarum aje…bersunat bukan cam gitu!!. Sebab tu perangai budak2 pompuan skrg menakutkan.... terlebih gedik sebab sunat tak potong la tu, cuma sunat buat syarat aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah~!
      trimas for the info..
      sangat-Ii membantu Asyu..
      thanks Marissa

      Delete

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)