SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Sunday, 3 February 2013

mY bEAuTifuLL mALaYsIA dAY....

     Kepada sesiapa yang tak tahu hari ni (Ahad 3/2/2013) merupakan hari My Beautifull Malaysia Day!!! Hahahaha mesti semua pelikkan? Kenapa Asyu sibuk sangat pasal benda ni... Sebabnya seluruh Malaysia buat gotong royong termasuklah sekolah Asyu yang berada di Ipoh Perak ni..

    Asyu dan semua budak form 6 jadi wakil sekolah, kitaorg terpaksa gerak ke dewan Jelapang seawal 7.30 pagi lebih la.. Asyu dan kawan Asyu, Myera G-Funk ada dekat dewan tu.. Tunggu punya tunggu... rupa2nya aktiviti situ start pukul 9 pagi.. huh.. berangin aku. Tapi tak pe lah semua datang awal so ramai2 sakit hati.. hahahaha

    Pastu Adun ke apa Asyu tak tau la jawatan dia, rasmikan aktiviti ni.. Tetiba je dia kata

    "Sesiapa nak TOLONG bersihkan KAWASAN JELAPANG NI?"tanya dia.. Asyu dah terlopong.

    "Dah gile????? dah la kena sapu tepi jalan besar. depan balai polis.. nanti aku dok main lambai2 dengan abang polis tu.. X mao aku..."Asyu cakap kat kawan Asyu.. BTW tempat tu banyak ANJING!! lagilah Asyu x moh.. Kawasan tu kawasan cina biasa la anjing tu...

   Asyu pun pergi lah balik ke sekolah. Cikgu cakap pergilah sekolah kejap jenguk muka... tapi ada la beberapa orang budak form 6 ni nak pergi padang ipoh (tempat perasmian besar-besaran). So cikgu cakap pergilah skola dulu.. berbincang la mereka. Asyu dah gerak dengan kawan Asyu ni g skola balik.

    Sampai skola tetiba budak junior.. (form 5) cakap kat Asyu.

    "Akak kena g pss.."Asyu dah rasa nak jerit je.......... Malas doh...
   
     Asyu sebagai pengawas pss yang berjaya lagi berkarisma pun pergilah melangkah ke tangga. Tak sempat nak panjat. Cikgu Ana(bukan nama sebenar) cakap meh tolong dia. Asyu kawan Asyu2 yang lain pun ikut la dia.

    Asyu nak tolong tapi x de peralatan... Sedih betul tengah bersemangat ni...

    "Nak tolong? tunggu jap sat lagi lori MBI datang.."cakap cikgu Ana. Asyu dah terlopong lori MBI... fuh~ hebat betul skola SMK JJ ni... So Asyu pun pusing2 dulu satu skola.. seronok la pulak..

    Tak lama pastu, lori MBI datang. BESOR LORI TUH~~~ hahahaha macam poyo je Asyu ni... Asyu dengan Myera dah lari2 pergi kat lori.. BERSEMANGAT LA KATAKAN.... hahahaha berlagak baik lak Asyu ni.

   Asyu pun angkut la segala penyapu/penyakar sampah/plastik sampah dan sebagainya taman mini.. (SMKJJ ni banyak taman mini.. Asyu pilih yang dekat tangga yang nak ke padang utama) Asyu pun menyapulah. semangat macam esok nak raya. Klu mak Asyu nampak mesti dia kata

   "Rajinnya anak mak... Tapi kemas rumah malas" hahaha tu kenyataan. Asyu rajin klu skola je..

    Masa tu.. ramai budak Form 6 dah lari g padang Ipoh tinggal Asyu, Myera, Illi, Sharmila,Sherly kot.. or Sharon tu je klu tak silap Asyu yang lain dah lesap. kami pun bekerjasama... Apa yang penting? KERJASAMA!!! hahahaha Wonderpets la sangatttt...

    Hahaha macam2 gelagat budak junior.. Ada yang tunjuk bakat menyanyi sambil wat kerja. Ada yang ayu2 ada yang berlagak Macho.. Ada yang childish.. hahaha Asyu ternampak budak form berapa ke? main kereta sorong. yang tolak tu lelaki. yang duduk dalam kereta sorong tu perempuan menjerit2 budak pompuan tu.. hahaha teringat masa Asyu kecik2 dulu..

   Tengah Asyu n Friends menyapu daun. tetiba je Kawan Asyu, Illi ni menyanyi lagu tema IM4U hahaha.. Terbaik.. Asyu tau la kita belia... hahaha banyak gambar kami tangakap. budak junior pun ada seorang dua tangkap gambar ngan Asyu.. BESTTTTTT SANGAT>>>____<<< Klu la Asyu tau aktiviti gotong royong ni best cam ni Setiap tahun Asyu datang.. hahaha Asyu datang hari sebab MYERA PAKSA hahaha

   tu je nak kongsi............... hahaha mesti semua menyampahkan.. entry novel, cerpen tak post pun.. ni post pulak benda ni... hahaha SORRY >_<   Asyu tak g padang Ipoh sebab Asyu sayang sekolah Asyu [Ini semua poyo!!!] hahaha.. okey kepada kawan2 Asyu [Yg Asyu sebut jgan marah Asyu masukkan nama korang.. : D] Myera G-Funk jangan marah nanti ko cepat tue..... hahahaha

                                      1 MALAYSIA!!!!!
        Tetiba je.............................. bye2 tata2 titi2 Adious Amigos!! Sayonara!!!!

   
  

No comments:

Post a Comment

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)