SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Tuesday, 16 July 2013

JOM SALING BANTU MEMBANTU DALAM BULAN RAMADHAN INI...


Assalamualaikum semua...

Hari ni Asyu sahaja nak update.. nak share story dengan korang.
Ada seorang mak cik ni dia dalam kesusahan...
Dia ni kiranya kenalan Asyu jugak la..
Asyu nak tolong dia tapi tak ada duit.. so Asyu buat la entri khas untuk membantu dia.. mana tahu kalau korang berminat nak melakukan kerja amal ke..




Rumah dia nampak terukkan..
Hurm... tu la masalahnya.. rumah dia dirobohkan sebab termasuk tanah sebelah. Sekarang ni dia tak ada duit nak repair dinding rumah... Rumah yang berlubang ni pun dia tutup dengan plastik besar tu..

Bila Asyu suruh report pasal tuan tanah sebelah ni dia tak nak.. dia kata dah memang hak dia jadi dia boleh buat apa..
Memang betul pun.. Tapi kesian tengok keadaan rumah dia ni...
Kalau korang nak bantulah.. walaupun sebanyak RM 10, korang tetap dapat meringankan beban dia.
Kesian dia.. dah la nak dekat raya.. Rumah pulak macam tu..

Dia kata dia tak kisah dalam apa pun bentuk bantuan asalkan rumah dia bertutup sebelum raya.


Nama Mak Cik ni : Aminah Binti Shahbuddin
Alamat Rumah : No 21, Jalan Berlian, Kg. Dato' Ahmad Said, 30020, Ipoh, Perak
No Account : 0809-0073585-52-4 (CIMB BANK)

1 comment:

  1. insyaallah..itu lah mnsia..rmbt sma htm tpi hati msng2 kita x thu..

    ReplyDelete

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)