SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Friday, 24 January 2014

Novel!!!! Tahniah akak Izma Qahiera!


Hiiii~!!

he he he kali ni Asyu nak share something happy news ni.

yup, yup berkaitan dengan novel. 

kali ni salah seorang kenalan Blog dan FB Asyu dah berjaya menerbitkan sebuah karya yang mantop~!!!!


Okey.. si dia yang berjaya itu ialah akak IZMA QAHIERA!!!

nak tengok gambar novel dia tu???





“Jadi kaulah Fakhri? Satu-satunya lelaki yang sanggup membeli perempuan paling comel dalam kampung ni? Hmmm...boleh tahan! Pandai kau pilih, Gee! Dia berwang. Dan kau pula beruang! Hahaha!!!”

Aku tak pernah berangan untuk dipuji cantik. Apatah lagi datang jejaka mengatakan dia jatuh cinta pandang pertama dengan aku. Tak pernah dan takkan terjadi. Sebab aku sedar diri aku, hanya seorang gadis yang biasa-biasa saja dan mungkin…. luar daripada kebiasaan?
Aku bahagia dengan kehidupan aku, tapi kenapa ada saja yang mengganggu emosi aku?

Dan… cinta. Aku bukan tak percaya kepada cinta. Aku juga ingin dicintai seikhlas dan sepenuh hati. Tapi untuk mencuba sekali lagi, aku tak berani. Cukuplah sebelum ini aku dikecewakan oleh cinta seorang lelaki.

Tapi… tanpa aku sangka, perkara yang aku tak pernah angankan selama ini, akhirnya muncul.
Ya, rasa itu memang ada dan dia juga memang benar-benar wujud! Dia muncul saat aku sudah serik untuk percaya kepada janji-janji lelaki. Bagi aku, dia sama seperti mereka, hanya ingin menduga aku.

Setelah aku cuba melepaskan rasa ini terhadapnya, setelah berbagai-bagai fitnah dan cemuhan yang hadir antara aku dan dia, adakah masih ada peluang untuk aku mendapatkan cinta itu? Adakah lelaki itu yang sememangnya aku nantikan untuk menjadi yang pertama dan terakhir dalam hayatku ini?

“Sayang I kepada you, sama macam I sayang kepada nyawa I sendiri. Cinta I kepada you tak pernah mengharapkan lebih daripada apa yang I dapat sekarang. Kalau you cuba mengubahnya, itu bukan cinta namanya. Itu kompromi. Dan dalam percintaan tidak wujud sifat kompromi. Yang wujud hanya rasa ingin saling melengkapi. Kita menerima antara satu sama lain seadanya.”



Nak link entry bagi novel best ni kat blog akak Izma??

Nak tau apa yang terjadi??

hehehe okey Asyu kasi link..




Bab lain2 tu sendiri tekan la yerkkkkk


okey nantikan buku akak Izma di kedai2 buku berhampiran.. 
kepada yang nak segera.. boleh order di group akak Izma..

2 comments:

  1. wah.... bestnye dah dapat buat novel.... kak asyu usaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!! bestkannn.. hehehe ye jom kita usaha sama!!!

      Delete

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)