SELAMAT MEMBACA... RAJIN-RAJIN LA TINGGAL KOMEN...

kawan2 sporting..

Google+ Followers

Friday, 12 December 2014

Pinnochio korea drama review by Asyu

Assalamualaikum.

Hye semua. Kan  Asyu dah janji nak kongsi drama, movies yang Asyu enjoykan.

He he he. Sebab Asyu baru je layan drama Pinnochio ni yang sekarang episode 10, ada lagi 6 episode kalau tak salah.

Grrr memang bengang kalau tgk drama best cam ni... yelah korang tengah syok feeling tetiba habis, sambung... arghhhhh... tensen bak kata Aku.

okay ar... citer ni dari 10 bintang Asyu kasi 10!!! Full marks!

sinopsis:::

The drama will be about young adults’ first step into society, and the harried process by which they become journalists. When confronted with the truth they’ll cry, get wounded, and be discouraged, but as they grow up they’ll come to realize that protecting the truth is their job.


TU dia sinopsis ala2 wikipedia. pendek gila. Kalau korang baca Sinopsis ni dulu, konfirm korang tak de selera nak baca.

okay sekarang Sinopsis ala2 Asyu

:::


Drama ini mengisahkan sebuah family yang difitnah akibat bapak a.k.a. ketua family ni tak dapat dikesan selepas misi menyelamat (bapak dia kerje selamatkan org). So... depe pun interview. Wartawan mula buat spekulasi sendiri. Ahli keluarga yang lain ni tertekan. Yelah depe yang kena kutuk bagai semua. keluar berita bagai yang si bapak ni jahat la apa la.

Si mak pun terjun lauk dgn anak bongsu, si anak sulung tak tau.


Rupa2nya anak bongsu tu idup lagi. Dia hanyut sampai sat pulau ni. Ada org tua ambik dia, org tua ni ada penyakit macam lupe2. Dia ingat budak ni anak dia yang dah mati 10 tahun lepas. Terus dia ambik buat anak angkat.

Tup2 muncul heroin. Heroin ni cucu lelaki tu. Ala pak cik yang duduk kat pulau tu. secara automatik budak lelaki tu jadi pak cik heroin. Heroin ni ada sakit tau. Pinnochio syndrome, dia tak boleh nak tipu, kalau tipu mesti dia sedu2

And then benda tak dijangka berlaku. masa si hero ni(budak lelaki) tangkap cintan dengan heroin, baru dia tahu heroin  ni sebenarnya anak satu reporter yang jahat gila.

Terus hubungan depe tak baik. Depe dua ni pegi sekolah sama2, umur sama la.

Si heroin dah abis skola terus nak jadi reporter macam mak dia, yang si hero jadi drebar teksi.

Disebabkan satu insiden ni, si Hero pun join nak jadi reporter. maka mulalah perjalanan si Hero dalam dunia pekerjaan yang dulunya memusnahkan keluarganya. Dia terjumpa dengan org yang dia paling benci dan yg paling dia rindu.

Dalam diam, Si heroin ni jatuh cinta dengan hero. 

Jeng! Jeng! Jeng!

apa jadi? hah!!! nak tau tak???

nak tahu jum tengok online.

Asyu selalu tengok dekat sini..

V
V
v
v
v
v

TEKAN NI!


and dekat youtube. kat Youtube korang taip je PINNOCHIO EP 1 ENG SUB. berlambak keluar. pilih je nak HD ke tak.

Okay tu je review dari Asyu. Tapi citer ni memang gempak ar. Asyu tak kasi detail sinopsis tu. Yang betul punya lagi best tahap gempak!


copy dari mr. google

2 comments:

  1. Hehe, setuju dengan akak. Cerita ni best. Comel ja tengok Park Shin Hye sedu2 bila menipu. XD

    ReplyDelete
  2. memang ikut cerita ni walaupun x minat k-drama tp sbb profession dia wartawan, mmg banyak ilmu.

    ReplyDelete

Dah baca Harap KOMEN Boleh bantu Asyu :)